Coachképzés referenciák

Identitást és struktúrát adott nekem a képzés. Nagyon tetszett.

Földi Miklós Dániel
coaching pszichológus, munka- és szervezetpszichológus

Erősség Enikő személyisége is kisugárzása. Hogy annyira hitelesen és természetesen tudta képviselni és átadni a módszert. Nem sablonosan, hanem izgalmasan. Nem mechanikusan, hanem élettel telien. Erősségek még a módszertani finomságok, a konkrét eszközök, kártyák, cetlik sokasága, a mélyreható átgondolást ösztökélő módszertan. A folyamat jól felépített volt, izgalmas.
Hitelesség, pozitív kisugárzás, magával ragadó kommunikációs stílus, kedvesség, spontaneitás, rugalmasság, alkalmazkodás a csoport igényeihez. maximális figyelem minden egyes csoporttagra, rezonálás.

Nekem a szemléletmód, a szemléleti keret a pozitív pszichológiai ismereteimhez kapcsoltan nagyon sokat adott, de azt is mondhatnám, hogy konkretizálódott, hogy milyen módon lehet alkalmazni ezt az elméleti keretezést. Hogy hogyan lehet a gyakorlatba átforgatni, használni. Milyen sokszínű, emberközpontú, simulékony a saját bennünk rejlő „jó” kiteljesítéseként mások felé, akik majd hozzánk fordulnak. Sokat alakult a gondolkodásmódom, tágult a megközelítési és értelmezési nézőpontom.

Kun Ágota
PhD, / BME Alkalmazott Pszichológia Tanszék

Számtalan új módszert, kis trükköt, kis cukorkát adtál, ami könnyen alkalmazható (pl. konstruktív morgás, stb.). Számomra nagyon nagy hatékonysággal bírt a sok cikk (az összes szuper, mindegyikből viszek valamit magammal), és az esettanulmányok. Tetszett, hogy a szervezeti esettanulmányokat úgy választottad ki, hogy az egy teljes tanácsadói spektrumot lefedjen.
Külön kiemelném, hogy életemben először volt csoport előtti olyan szintű sajátélményem, mely szervesen tudja befolyásolni a létem minőségét. Vagyis adtál önismereti lehetőséget is. A fókusztartási készségem jelentősen hatványozódott a hét nap és a gyakorlások következtében.
Eszméletlen, hogy milyen széles és mély irodalmi háttérrel rendelkezel. Ez kíváncsivá és vállalkozóvá tett engem is. A hangsúlyok újra és újra visszahozása (pl. erősségek-lehetőségek, az SF alaptéziseinek ismétlése) lehetővé tette, hogy már képzés során „átmenjen a lényeg”. Külön hálával tartozom az FC utólagos megosztásával, így nem mechanikusan kellett a rajta lévőkre figyelnem, hanem vihettem magammal a lényeget

Rengeteg forrást adtál meg, sokat feldolgozva is. Az az érzésem, hogy minden lényegi elem megvan. Ezeket csupán át kell nézni, újra összerakni, és a meglévő rendszerbe integrálni. Olyan eszközöket próbáltál átadni, amivel már készen mehetünk ügyfélhez, és az eredmény garantált. Számomra (a margaréta coaching személyes élményén kívül) a leghasznosabb a 3 szervezeti eset behozása volt. Így teljesen lefedted, amire szükségem van, volt.
A 3-s kiscsoportos megtapasztalások itt, ebben a képzésben valamiért jól működtek. Szenzációsan beváltak.

Kiss Aranka
coach, tréner, pszichológus

“Nemcsak szakemberként, de az életem minden területén jobban érzem magam mindattól, amire ez a működés tanít. Energizáltabb, pozitívabb és vágyvezéreltebb lét ez, csak az előnyeit érzékelem. Természetesen módszerekkel és trükökkel is gazdagodtam, ami hasznos a mindennapokban. A közösen töltött időből rengeteget épültem, szerettem tartalmában és hatásában is. Tiszta szívvel ajánlom. Egyszerűen működik, egyszerűen működik.

Mosonyi Judit
szakmai vezető, coach / Gordius Csoport

A 10-es skálán 11-est adnék ;-).
Ez tartalmazza a képzés gyakorlatias, tapasztalatokra és gyakorlásra épülő formáját; az elméleti információk és esettanulmányok átadására szolgáló szemléletes ábrákat, leírásokat; a kivétel nélkül hasznos, nem redundáns, érthető kapott anyagokat (kérdés kártyák, esettanulmányok, könyv ajánlás); a struktúráltságot, ugyanakkor rugalmasságot az igényeinknek megfelelően; Enikő személyiségét; a csoport nyitottságát és egymást támogató viselkedését is (amihez, úgy érzem, Enikőnek is rengeteg köze volt).
Szerintem a pszichológus alapképzettségű emberek nehéz célcsoport, mert sok korábban tanult ismerettel, elmélettel kerülhet szembe egy új elgondolás. A kezdeti szkeptizismusomat elképesztő gyorsasággal váltotta le a lelkesedés, és ez azóta is fennáll!

Bubik Tímea
coach, pszichológus

A Solution Focus brief coach képzése arra tanított, hogy pozitivitással és proaktív, megoldásközpontú hozzáállással még a legegyszerűbbnek tűnő kérdések is nagymértékű előremozdulást eredményezhetnek az ügyfél témájában. Egyszerű, de nagyszerű módszertannak tartom, a szavak legjobb értelmében. Egy olyan “nyelvet” tanított nekünk Enikő, melynek segítségével magabiztosan fordulhatunk jövőbeni ügyfeleink felé, és együtt indulhatunk el a megoldásaik felé vezető úton. Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a képzést, aki egy letisztult, sokéves gyakorlaton alapuló, és dinamikusan feljődő, “élő” módszertant szeretne tanulni

Hernek Móni
coach, pszichológus

Sokat adott nekem a Tegyi Enikő által vezetett brief coaching képzés.
A sok gyakorlat,a gyorsaság, a solutionfocus modell mind mind szerves részei ma már a hétköznapoknak. Egy számomra nem teljesen új irány,de mindenképpen új tudás birtokába jutottam.
Külön öröm,hogy Enikő személyisége magával ragadó , szakmai féltékenységnek nyomát sem fedezhettük fel benne.
Remekül bánt egy valóban sokszínű csoporttal , nagyon jó hangulatban folytak az oktatással töltött napok.
Köszönöm , hogy hogy részese lehettem!

Illyés Gyula
coach

Nagyön örülök, hogy lehetőségem volt csatlakozni a 2016 év elején indult képzéshez.
Minden várakozásomat felülmúlt amit a megoldásközpontú „brief coaching” módszerről, technikáról, a stimuláló, energetizáló eszközök praktikusságáról tanulhattam Enikőtől. Fantasztikus volt látni a páros, csoportos gyakorlások során a módszer működését, megtapasztalni a kérdések előrevivő erejét. A rengeteg gyakorlás, a sok-sok „én-élmény” különösen segített az új tudást megszerezni, amit örömmel fogok alkalmazni üzleti coach munkámban.

Bartyik Zsuzsa
business coach

A napokban megtartottam életem első teamcoaching alkalmát, megoldásközpontú szemlélettel és eszközökkel. A zárókör visszajelzésben például ezek hangzottak el: “izgalmas a módszer és megközelítés”, “hogy mi indul be a jövőben, erre nem gondoltam eddig”, “növelte az életerőmet, életképességemet”, “sokáig el fog kísérni”. 🙂 Hálásan köszönöm, hogy megismertelek, hogy Tőled tanulhattam, és hogy ez a módszer a gyakorlatban alkalmazható!

Palotai Krisztina
coach, tréner