Bemutatkozás

TegyiEnikőTegyi Enikő vagyok. Tanári, színikritikusi és tolmács múlttal, nyolc éve dolgozom coachként szervezetekben és magánügyfelekkel saját cégem vezetőjeként, jelenleg PCC nemzetközi akkreditációval.
Ez azt is jelenti, hogy több mint ezer órát dolgoztam egyéni ügyfelekkel, csoportokkal, teamekkel, szervezetekkel és leendő coachokkal.
A coachingban, a benne rejlő demokráciát és szabadságfokot szeretem a legjobban: mindig az ügyfélből, a csapatból, tehát alulról, belülről indul a változás. Jó kérdésektől, a szeretetteljes figyelemtől, a gyülekező sikerek elismerésétől magukra találnak, erőre kapnak, kinyílnak és megnőnek emberek és csapatok, mint a virág.
Élvezem, hogy coachinggal, a benne rejlő szabadság húzóerejével, a sikerek elismerésének egyszerű és örömet hozó technikáival lehet aztán fejleszteni értekezletkultúrát, megtartó erejű szervezeti kultúrát, vagy interkultúrális kommunikációt. Vezetők is szívesen megtanulják a szemléletét és eszközeit, csapatuk nagy örömére. Belső coach teamek, külső coachok, szervezeti pszichológus, szervezeti kommunikácó szakosok viszik tovább ezeket az erőteljes és szerethető eszközöket és gondolkodásmódot.
Bízom benne, találkozunk!

Az ELTE angol-orosz tanári szakán, a Bálint György Újságíró Akadémia kulturális újságíró szakán, a Corvinus Vezetőképzéje HR menedzsment tagozatán szereztem diplomát. Tanultam kineziológiát, jógát, keleti mentális technikákat. Több mint 350 órában képződtem coachként, a Solutionsurfers és a londoni BRIEF tréningjein, a SOLWorld nemzetközi programjain tanultam a megoldásközpontú brief coachingot. 2012-ben szereztem ACC, 2014-ben PCC coachakkreditációt az ICF nemzetközi minősítő rendszerében.
Szívesen tanítom, amit megtanultam: a Magyar Pszichológiai Társasággal négy éve közösen indítottuk a Brief coaching a szervezetben, a vezetésben programunkat, coachiskolák vendégtanáraként, a Corvinus, a BME meghívott oktatójaként, és cégekben egyaránt tartok coachképzést. Rendszeresen publikálok, jó szívvel ajánlom a Coaching alapok, coaching irányzatok című akadémiai kiadvány brief coachingról szóló fejezetét!