Brief coaching a vezetésben és a szervezetben

A megoldásközpontú brief coaching a gyors kimozdítás művészete: olyan beszélgetésvezetési eszközöké, mellyel nehéz helyzetekben hatékonyan az előrelépések felé mozdítható a helyzetben résztvevők figyelme. A fókuszt azon tartjuk van, amit akarunk (ellentétben azzal, amit nem), ami működik (ellentétben azzal, ami gond), ami praktikus előrelépés (ellentétben azzal, ami akadály), ami hatékony, minőségi interakciókhoz vezet.

Programunk szemléletet formál és egyszerű, jól strukturált, változatosan alkalmazható eszközöket ad a szervezeti munkához :

  • segít a vezetőknek hasznos, előrevivő beszégetéssé tenni a munkatársi interakciókat, teljesítményértékelő beszélgetéseket, értekezleteket, a teamekkel való munkát, közben építeni a munkatársak cselekvőkészségét, önbizalmát és elköteleződését
  • segít megadni és fenntartani a csapatok cselekvőkészségét, lendületét kifejezetten nehéz helyzetekben is
  • segít az elismeréskultúra, a szervezeti kultúra megtartó erejének fejlesztésében, eszközöket ad a szervezet motiváltságának fenntartásához
  • több szinten alkalmazható eszközöket kínál, rendszerszemlélettel, értekezletfejlesztéshez, vezetésfejesztéshez,, rezilienciafejlesztéshez.

A Magyar Pszichológiai Társasággal közösen indított programunkon, már az ötödik évfolyamánál tart, elsajátíthatja a brief coaching egyéni beszélgetésvezetést, a csoportos coachingban alkalmazható brief eszközöket, megoldásközpontú team coaching módszereit, valamint a brief coaching szervezeti, vezetői alkalmazási lehetőségeit, nemzetközi kitekintéssel.

Amennyiben pszichológus végzettségű hallgatók elvégzik a képzést, megfelelnek a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület által kiadott coaching pszichológus licensz gyakorlati képzési követelményeinek.

A program sikeres elvégzése után a hallgatók a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület és a SolutionFocus Brief coach oklevelét kapják.

 

 

részletes programJelentkezési lap