Bemutatkozás

TegyiEnikőTegyi Enikő vagyok. Tizenkét éve dolgozom megoldásközpontú brief coachinggal  szervezetekben és magánügyfelekkel: vezetőkkel, csoportokkal, teamekkel, szervezetekkel, nyolc éve tanítom a brief coachingot saját képzésemen.
A megoldásközpontú megközelítésben a benne rejlő demokráciát és szabadságfokot szeretem talán a legjobban: mindig az ügyfélből, a csapatból, tehát alulról, belülről indul a változás. Jó kérdésektől, a szeretetteljes figyelemtől, a gyülekező sikerek elismerésétől magukra találnak, erőre kapnak, kinyílnak és megnőnek emberek és csapatok – mint a virág.
Élvezem a brief coaching, a Solution Focus sokoldalú rugalmasságát. A benne rejlő szabadság húzóerejével, a sikerek elismerésének egyszerű és örömet hozó eszközeivel értekezletkultúrát, rezilienciát, megtartó erejű szervezeti kultúrát, vagy épp interkulturális kommunikációt is jól lehet fejleszteni. Vezetők is szívesen tanulják a szemléletet, csapatuk nagy örömére. Coach és  szervezeti pszichológus végzettjeim, pszichológus és szervezeti kommunikácó szakos tanítványaim viszik tovább ezeket az erőteljes és szerethető eszközöket és gondolkodásmódot.
Bízom benne, találkozunk!

Az ELTE angol-orosz tanári szakán, a Bálint György Újságíró Akadémia kulturális újságíró szakán, a Corvinus Vezetőképzéje HR menedzsment tagozatán szereztem diplomát. A megoldásközpontú brief coachingot a Solutionsurfers és a londoni BRIEF tréningjein, a SOLWorld nemzetközi programjain tanultam.

Előbb ACC, 2014-ben PCC, 2020-ban MCC coachakkreditációt szereztem az ICF nemzetközi minősítő rendszerében, nemzetközi PCC coach assessorként dolgozom az ICF-nél. Szívesen tanítom, amit megtanultam: a Brief coaching a szervezetben, a vezetésben programomra pszichológusokat, coachokat, tanácsadókat, vezetőket egyaránt szívesen várok, a Corvinus, a BME meghívott oktatójaként a fiatalok megoldásközpontú gondolkodását igyekszem erősíteni.

Ha valamelyik munkám során valami érdekes történik, igyekszem írásba önteni: rendszeresen publikálok. Jó szívvel ajánlom a Coaching alapok, coaching irányzatok című akadémiai kiadvány brief coachingról szóló fejezetét!